Gravid på arbejde

Tilbage knap/ikon
Tilbage knap/ikon
Tilbage knap/ikon
Indlæser

Gravid på arbejde

Gravid på arbejde

 

Fredensborg Kommune samarbejder med firmaet Gravid på arbejde v/. Jean Vennestrøm PhD.
Conopor er et team af jordmødre, som har specialiseret sig i at støtte gravide medarbejdere til den bedst mulige graviditet, mens de er på arbejde.

Tilbuddet er frivilligt, gratis og skal ses som et supplement til de tilbud, der allerede er i det offentlige sundhedssystem.

 • Hvad betyder det for dig, der er gravid

  Kort fortalt tilbydes du et forløb med en jordmoder, der vil fungere som din personlige graviditetsrådgiver. Samarbejdet med din personlige graviditetsrådgiver er helt fortroligt.

  Igennem et forløb af samtaler og rådgivning fokuserer I på de fire områder, som har betydning for en vellykket graviditetsperiode:

  • Arbejde
  • Hjemmet
  • Sundhed Fysisk
  • Sundhed Psykisk

  Du får et samarbejde, hvor alle spørgsmål tages seriøst.

  Formålet med at få en personlig graviditetsrådgiver er, at du trives bedst muligt med at være gravid og arbejdende. ”Gravid på arbejde” er en metode, som er designet og testet i et landsdækkende forskningsprojekt i Danmark.

  Helt konkret handler det om, at du har det så godt, både fysisk og psykisk, at du kan håndtere en travl dag på arbejdet og hjemme samtidigt med, at du er gravid.

  Vi lover ikke, at graviditeten bare er nem, men at du får muligheden for at mindske risikoen for forekomsten af forskellige graviditetsgener. Så du bedre kan klare de mange udfordringer i din dagligdag.

 • Sådan foregår det

  Samarbejdet med graviditetsrådgiveren kræver, at du er en aktiv medspiller og har lyst til at foretage de ændringer, der skal til for, at du har en optimal graviditet.

  Vi starter med, at du besvarer et spørgeskema med spørgsmål indenfor de 4 områder arbejde, hjem, fysisk- og psykisk sundhed. Så kan vi lettest se, hvor du bedst kan sætte ind for at få en optimal graviditet.

  Derefter vil du igennem din graviditet indgå i et forløb med rådgivning/vejledning.

  I forløbet vil der være nogle ting, du laver hjemme, og der vil være ca. seks 1:1 møder af 45 min. varighed, som foregår i arbejdstiden og kan foregå på arbejdspladsen. Disse møder planlægges i et tæt samspil med din leder. Derudover vil der være løbende telefonisk rådgivning. Dette for, at vi hurtigt kan følge op, hvis du har spørgsmål eller tænker, at de ting, vi har snakket om måske alligevel ikke passer helt ind for dig. Du har derfor graviditeten igennem en personlig støtte og sparringspartner.

 • Tal med din leder om det

  Hvis du ønsker at gøre brug af tilbuddet skal du aftale det med din leder og herefter kontakte Center for Politik og Organisation, team Forhandling og Arbejdsmiljø.